הרעיון מאחורי התקנת מערכת הפעלה
זמן קריאה: 2 דקות.איך המחשב פותח את מערכת ההפעלה?
כאשר מדליקים את המחשב, מערכת ההפעלה מתחילה בתהליך טכני ורב-צעדים שמסתכם בממשק המשתמש ממנו אנחנו יכולים לפתוח ולהשתמש בתוכנות. אך, איך לחיצה על כפתור ההפעלה (שמהווה חלק מהחומרה) מובילה לפתיחת מערכת ההפעלה (שמהווה חלק מהתוכנה)?
מערכת ההפעלה מותקנת במכשיר האחסון של המחשב, בדיוק כמו כל שאר הקבצים והתוכנות. כדי שהמחשב יוכל להריץ את מערכת ההפעלה כשהוא נדלק, עלינו ליידעו מראש איפה היא ממוקמת באחסון ואיך להפעילה.
איך מתקינים על אחסון המחשב את מערכת ההפעלה?
מלכתחילה, איך מגיעים למצב שבאחסון המחשב מותקנת מערכת הפעלה? בשביל זה למערכות הפעלה יש תוכנת התקנה; תוכנה מיוחדת שמטרתה להכין את אחסון המחשב, להעביר אליו את קבצי מערכת ההפעלה, להתאים את מערכת ההפעלה לקראתנו, ובסופו של דבר ליידע את המחשב איך להפעיל אותה בפעם הבאה שהוא נדלק (כפי שאמרנו שצריך בחלק הקודם). תוכנת ההתקנה נוטלת אחראיות לבצע את הפעולות האלו עבורנו; תוכנת ההתקנה של אובונטו מפשטת את תהליך זה אף מאוד, ולכן את נתקין בפרק “מתחילים”.
מה לגבי תוכנת ההתקנה?
אך, אנחנו נתקלים בבעיה: תוכנת ההתקנה צריכה לנקות את אחסון המחשב מכל הקבצים בשביל מערכת ההפעלה. לכן חשוב לגבות את הקבצים החשובים לפני כפי שנעשה בעמוד “התקנת אובונטו”. אך כהמשך, בעיה זו מונעת מאיתנו להפעיל את תוכנת ההתקנה מתוך אחסון המחשב דרך מערכת ההפעלה הנוכחית (כמו ), הרי אחרת תוכנת ההתקנה תימחק תוך כדי עם שאר הקבצים באחסון והכל יתמוטט.
כדי להתגבר על הבעיה, תוכנות התקנת מערכות הפעלה נועדו לפעול באופן עצמאי ומחוץ למערכת הפעלה נוספת, כך שנוכל להפעילן מאחסון חיצוני (כמו דיסק-און-קי) שתכניו לא יימחקו בזמן ההתקנה.
בעמוד “התקנת אובונטו” נלמד בדיוק איך להתקין את תוכנת ההתקנה של אובונטו על דיסק-און-קי ולהריץ אותה מחוץ לווינדוס. בנוסף, אם לא הבנתם את כל הנאמר, אין בעיה; ניישם שם הכל באופן מודרך.